Truineer Nieuws melden?

?De Kip, het Ei en het Feest? groot succes

De 19e editie van ?De Kip, het Ei en het Feest? stond naar jaarlijkse gewoonte in het teken van de Belgische progeriapati?ntjes Michiel, Amber en Mats. Maar dit jaar gaat de opbrengst van het eetfestijn ook naar de Truiense kinderkankerpati?ntjes Myrthe, Driesje en Zary. Samen gaan ze op reis naar Disneyland. Moet het gezegd dat de drukte aan de Tongersestenweg gedurende de ganse dag aanhield, zo?n succes was deze 19de editie.

© Fotograaf: Truineer

Schepenen in Sint-Truiden Hilde Vautmans en Pascy Monette (Open Vld): ?We zijn heel tevreden met deze editie, want ook dit jaar was er een massale opkomst. Het bewijs dat Truienaars het hart op de juiste plaats hebben en denken aan de kinderen. Meer dan 1000 mensen genoten ? volont? van kip, friet en appelmoes. ?De Kip, het Ei en het Feest? is na al die jaren een gevestigde traditie geworden in Sint-Truiden. We zetten er ons al jaren met veel overgave voor in en het doet ons een plezier dat we de kinderen een toffe dag hebben bezorgd en hen een onvergetelijke reis naar Disneyland hebben kunnen schenken.?

Ook heel wat Limburgse en Vlaams-Brabantse politieke kopstukken kwamen langs op het eetfestijn om een babbeltje te slaan en hun steun te betuigen aan de kinderen. Onder andere Maggie De Block, Lydia Peeters en Patrick Dewael waren aanwezig.?

Naast lekker eten, was er ook een grote tombola ?n een kunstveiling, met werken van o.a.? Philippe Lebeau, Dany Tulkens en de Truiense Tom Herck. ?s Avonds konden de kinderen zich amuseren met een clown en kwam ook onze eigenste Benny Su een optreden geven met zijn ?Penspony? plaat.