Truineer Nieuws melden?

?Comfort Room? in de kinderafdeling van Asster

Op 16 december 2018 bundelden de Club 41 en de Ronde Tafel 93 Sint-Truiden voor de eerste keer de krachten op een gezamenlijk event. En met succes. Tijdens de kerstmarkt was iedereen welkom om op deze bewuste dag te komen genieten van sfeer, oesters en champagne. Zoals altijd bij deze service-clubs stond het volledige event in teken van een goed doel.

© Fotograaf: Truineer

Op donderdag 9 mei 2019 werd het goede doel bekend gemaakt en werd dus ook direct de schenking overhandigd. Asster, psychiatrisch ziekenhuis te Sint-Truiden, mocht rekenen op een donatie van 5.000 euro. Specifiek zal de geldsom toekomen aan Spika, de kinderafdeling van Asster te Melveren.

Spika behandelt kinderen van 6-17 jaar die kampen met de meest complexe vormen van psychiatrische aandoeningen. Spika biedt momenteel plaats aan 31 kinderen, die begeleiding genieten van een 60-tal zorgkundigen. En dat is meer dan nodig.

Kris Lemmens, zorgmanager bij Spika: ?We zien de laatste jaren, tot onze grote spijt, een negatieve trend in de maatschappij. Psychiatrische problemen steken steeds vroeger de kop op, waarbij kinderen en jongeren al vroeg kampen met su?cidale gedachten en agressie. Deze gulle schenking zal ons sterk vooruit helpen in ons project VBM (Vrijheidsbeperkende Maatregelen), waar we extra willen inzetten op preventie van extreem gedrag bij onze pati?nten. Samen met de jongeren zijn we tot het concept van een ?Comfort Room? op onze campus gekomen: een ruimte die een uitlaatklep biedt wanneer het even teveel wordt. De 5.000 euro zal worden aangewend om deze ruimte te installeren en te voorzien van het nodige materiaal.?

Noteer alvast 22 juni 2019 in je agenda. Dan organiseert de Club 41 zijn zwoele Midsummer Night Club. In het najaar van 2019 mag u zich terug verwachten aan een stomende Champagne-4-Charity, waar de Ronde Tafel 93 jullie verwent met oesters en champagne.

Houd deze inspirerende clubs in de gaten en help hen in de toekomst realisaties als deze mogelijk te maken! Volg hun Facebook-pagina op:?https://www.facebook.com/Club41StTruiden/ en https://www.facebook.com/rt93.be/