Truineer Nieuws melden?

Buddy?s helpen kinderen lezen en rekenen

Gedurende een gans schooljaar zijn 17 leerlingen van KCST als buddy naar vijf lagere scholen van Sint-Truiden geweest. Zij hielpen daar iedere week gedurende een half uurtje kindjes met leerproblemen.

© Fotograaf: Truineer

Deze kindjes die thuis vaak de kans niet krijgen om geholpen te worden, krijgen van de buddy’s hulp bij lezen en rekenen. De Soroptimisten Sint-Truiden organiseerden dit project samen met Hasp-O Centrum (KCST). De deelnemende lagere scholen waren De Boomhut, Aalst en Brustem, H.Hart-Sint-Trudo, Klimop, Sint-Rita en ’t Zonnetje Melveren.Om deze buddy’s te bedanken organiseerden de Soroptimisten op dinsdagavond een plechtige proclamatie in de Keizerszaal. Zij ontvingen daar ook hun getuigschrift.In totaal waren er 17 buddy?s? van KCST die een schooljaar lang kindjes van het eerste en tweede studiejaar van de vijf deelnemende scholen hebben geholpen met rekenen en lezen. Vijf buddy?s legden tevens op een zeer beklijvende manier getuigenis af van hun werk. De viering werd afgesloten met een receptie in de school.