Truineer Nieuws melden?

Brys ziet toekomst voor Wolke Janssens

Brys wil Wolke Janssens omscholen van een spits tot een rechterflank of rechtsachter. “Daar kan hij naar het voorbeeld van De Norre mogelijk uitgroeien tot een vaste waarde bij dit STVV”, aldus Brys.

© Fotograaf: Kevin Vanhees

Dat Brys de licht geblesseerde Endo in de verdediging verving door Wolke Janssens was blijkbaar helemaal geen toeval. Brys heeft het al langer in zijn hoofd om Janssens om te scholen tot een verdediger. “Geen centrale, zoals tegen Westerlo, natuurlijk. Maar wel een rechterflank of rechtsachter”, aldus de coach die vindt dat Janssens duidelijk de kwaliteiten heeft voor die positie. “Hij ziet het goed, is snel, en heeft zeker voor een spits een zeer goede tackle in huis”, vindt Brys. “We moeten we nog aan zijn positionering schaven. En ook moet hij leren zijn momenten naar voor toe juist te kiezen. Nagenoeg hetzelfde is trouwens gebeurd bij Casper De Norre. Ook die is omgeschoold van aanvallende middenvelder naar een positie op de flank. Hij is een goed voorbeeld voor Wolke.”