Truineer Nieuws melden?

Bouw Plopsaqua Hannuit-Landen van start

In Hannuit is in het bijzijn van beide burgemeesters en de CEO van de Plopsa Group het startschot gegeven voor de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit, het tweede waterpretpark van de Plopsa Group. Over 18 maanden moet de opening plaatsvinden.

© Fotograaf: FB Gino Debroux

Maandag is de echte bouw gestart. Die zal 18 maanden in beslag nemen en 25 miljoen euro kosten.?

Het nieuwe zwemcomplex -4800 vierkante meter groot- krijgt een zone die volledig rond Bumba?s circuswereld en een zone rond Maya de Bij waarbij de natuur centraal staat. De indrukwekkende scenografische verlichting, die per setting kan worden aangepast, maakt de beleving in dit subtropisch zwemparadijs uniek en bijzonder. Naast?een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen. E?n daarvan wordt de 19 meter hoge Sky Drop. Verder komt er ook een golfslagbad, Wild River, playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna.

Voor wie het nog niet weet. Plopsaqua zal gelegen zijn, rechts, naast de grote baan Sint-Truiden-Hannuit, vlak achter en vlakbij de autosnelweg E40.