Truineer Nieuws melden?

Betalend parkeren in de steigers

In Aarschot, Leuven en Vilvoorde is de parking al betalend, in Landen staan de slagbomen ook reeds en ook Sint-Truiden en Diest zouden volgen. Voor een reiziger met een treinabonnement kan de kost om te parkeren aan het station vanaf september oplopen tot 360 euro per jaar.

© Fotograaf: Truineer

In Tienen is er heibel over de invoering van het betalend parkeren dat de NMBS op de parking van het station Tienen wil invoeren. ?In Aarschot, Leuven en Vilvoorde is de parking al betalend, in Landen staan de slagbomen ook reeds en ook Sint-Truiden en Diest zouden volgen?, hoorden we in de Suikerstad.?Voor een reiziger met een treinabonnement kan de kost om te parkeren aan het station vanaf september oplopen tot 360 euro per jaar. Bovendien is de parking aan het Sint-Truidens station bijna gehalveerd met de werken en de ingebruikname van de Gazo-site. Onder dit complex is er nog wel parking in overvloed, maar hoelang die gratis zal blijven is ook de vraag van ??n miljoen in Sint-Truiden. Als men de pendelaar in de trein wil krijgen, kan die toch moeilijk zijn auto op zijn rug hangen.