Truineer Nieuws melden?

BelOrta bouwt verder in Haspengouw

Sinds de sluiting van Veiling Haspengouw in Sint-Truiden, is het areaal van Veiling Borgloon gegroeid met meer dan 1000 hectare en het aantal producenten toegenomen tot 560. Dergelijke uitbreiding vraagt ook een schaalvergroting op infrastructureel vlak.

© Fotograaf: Truineer

?Met de investering van 6,5 miljoen euro bewijst BelOrta dat het verankerd blijft in de fruitstreek?, zegde voorzitter Dirk Bertels bij de opening van de nieuwe verpakkingsloods.

Met een globale investering van 6,5 miljoen euro wordt de opslagcapaciteit van de nieuwe verpakkingsloods in Borgloon uitgebreid tot maar liefst tienduizend vierkante meter. Niet enkel de loods is groter, maar ook het aantal laadkades is verhoogd van drie naar acht. De telers krijgen nu ook de mogelijkheid om hun leeggoed flexibeler te komen afhalen. In de nieuwe loods neemt de afdeling voor het opzetten van verpakkingsmateriaal een vooraanstaande plaats in. Er werden vier opzetmachines voor dozen geplaatst en ??n opzetmachine voor kartonnen punnets, met mogelijkheid tot uitbreiding.?

Het marktbeeld in de fruitsector wordt steeds persoonlijker: klanten en retailers stellen steeds grotere eisen, iedereen heeft eigen verpakking qua uitzicht en gewicht, en daar moet een moderne veiling op inspelen. Bovendien zullen het aantal files in de aanvoer van fruit met deze nieuwbouw ook sterk verminderen, hoopt met in Veiling Borgloon.