Truineer Nieuws melden?

Al 70 jaar te voet naar Kortenbos

Het gebruik dateert al van de helft van de vorige eeuw: op de eerste vrijdag van mei trekt de christelijke arbeidersbeweging op bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw Kortenbos. En dit jaar was dat niet anders.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Waar vroeger het Sint-Truidense ACW het voortouw nam voor deze bedevaart, is het nu OKRA die zorgt voor de organisatie. Pasar regelt dan weer de voettocht naar het bedevaartsoord. Voor de gelegenheid waren provinciaal OKRA-proost Giel Stinckens en erepastoor Luk Lammens naar Kortenbos afgezakt om samen met pastoor Luc Michiels de mis te concelebreren, een mis die werd opgeluisterd door het zangkoor van de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Sint-Truiden en hun organist No?l Reynders, die net uit het hospitaal ontslagen was.

Na afloop mochten de bedevaarders aanschuiven aan de koffietafel in de parochiezaal, ook al een gebruik van 70 jaar oud.