Truineer Nieuws melden?

Weer zege voor Joyce Heutink in Gravenhof Zepperen

Zaterdagmorgen barstte de strijd los op het CDI in het Belgische Zepperen (Sint-Truiden) waar de Prix St. Georges werd verreden. In totaal kwamen zestien combinaties aan de start bij Stal Gravenhof.

© Fotograaf: Truineer

De Nederlandse Joyce Heutink reed met Gaudi Vita een zeer sterke proef (71,64%), waarbij drie juryleden haar op de eerste plaats zetten. Een jurylid oordeelde anders wat de eindscore wat drukte, maar ondanks dit wist ze toch de overwinning in de Prix St. Georges op haar naam te zetten.

Heutink debuteerde oktober vorig jaar in deze klasse en won al diverse keren de Prix St. Georges. Ook nu weer bewees de geroutineerde amazone dat ze de stijgende lijn met haar Apache-ruin weet vast te houden. In de proef van vandaag had ze met Gaudi Vita een storing bij het halthouden wat de score naar beneden bracht, maar met hoge punten voor de appuyementen en galopwissels werd dat ruimschoots gecompenseerd. Dat bracht de totaalscore op 71,64% en kon ze ook deze Prix St. Georges opnieuw aan haar lijstje toevoegen.

Ook Jessica Leijser, die dit jaar nog de overstap hoopt te maken naar de Grand Prix, liet van zich horen met Djambalaya . Ze eindigde met 70,38% op de derde plek na de Belgische Thibault Vandenberghe die met Santiago Song (71,14%) de tweede plaats opeiste