Truineer Nieuws melden?

Truiense Chiro?s willen fuifbussen terug

De beslissing van de Provincie Limburg om de fuifbussen af te schaffen zet kwaad bloed bij de 22 Limburgse Chiro-afdelingen. De Truiense Chiro?s van Sint-Marten en Brustem hebben daarom mee een brief ondertekend, gericht aan het provinciebestuur waarin ze zeggen teleurgesteld te zijn in de provincie Limburg voor het afschaffen van de fuifbussen.
Dat de beslissing, die in Hasselt genomen werd, om de fuifbussen af te schaffen niet in goede aarde zou vallen bij jongerenbewegingen van buiten de provinciehoofdplaats, stond als een paal boven water. Zij hebben nu een open brief gestuurd naar het provinciebestuur waarin ze hun grieven en hun argumenten uit de doeken doen. ?Dit druist in tegen verschillende aspecten waar wij als jeugdbeweging al jaren voorstander van zijn en waar wij het belang bij vele fuifgangers trachten over te brengen?, schrijven ze.
Daarbij halen ze op de eerste plaats het milieuaspect aan, en dit in een provincie waar het openbaar vervoer al een lachertje is. Er worden steeds meer bussen afgeschaft en de jongeren worden in hun ontspanningsmogelijkheden erg beknot. Bovendien wijzen ze op het gevaar van nog meer auto?s, het gebrek aan parkings en het probleem van drinken en rijden. ?Het is voor ons daarom extra belangrijk om een alternatief aan te bieden aan de zovele fuifgangers die graag alcohol willen consumeren op een fuif; jullie fuifbussen. Wij vrezen dat met deze maatregel het alcoholniveau op de weg enkel zal toenemen?, lezen we in hun open brief.
Tot slot en zeker niet het minste is er volgens de Chiro het sociale aspect. ?Wat met bezoekers die geen auto ter beschikking hebben en toch naar die jeugdfuif willen gaan waar iedereen op school het over heeft de dag erna. Als jeugdvereniging strijden wij ervoor zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk een evenementen aan te bieden voor alle jongeren in Limburg. En daarvoor zijn de fuifbussen een uitstekend middel?, aldus nog de jeugdbewegingen.

© Fotograaf: Truineer

Dat de beslissing, die in Hasselt genomen werd, om de fuifbussen af te schaffen niet in goede aarde zou vallen bij jongerenbewegingen van buiten de provinciehoofdplaats, stond als een paal boven water. Zij hebben nu een open brief gestuurd naar het provinciebestuur waarin ze hun grieven en hun argumenten uit de doeken doen.? ?Dit druist in tegen verschillende aspecten waar wij als jeugdbeweging al jaren voorstander van zijn en waar wij het belang bij vele fuifgangers trachten over te brengen?, schrijven ze.Daarbij halen ze op de eerste plaats het milieuaspect aan, en dit in een provincie waar het openbaar vervoer al een lachertje is. Er worden steeds meer bussen afgeschaft en de jongeren worden in hun ontspanningsmogelijkheden erg beknot. Bovendien wijzen ze op het gevaar van nog meer auto?s, het gebrek aan parkings en het probleem van drinken en rijden. ?Het is voor ons daarom extra belangrijk om een alternatief aan te bieden aan de zovele fuifgangers die graag alcohol willen consumeren op een fuif; jullie fuifbussen. Wij vrezen dat met deze maatregel het alcoholniveau op de weg enkel zal toenemen?, lezen we in hun open brief.Tot slot en zeker niet het minste is er volgens de Chiro het sociale aspect. ?Wat met bezoekers die geen auto ter beschikking hebben en toch naar die jeugdfuif willen gaan waar iedereen op school het over heeft de dag erna. Als jeugdvereniging strijden wij ervoor zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk een evenementen aan te bieden voor alle jongeren in Limburg. En daarvoor zijn de fuifbussen een uitstekend middel?, aldus nog de jeugdbewegingen.