Truineer Nieuws melden?

Truiense bewaarde speed in de buurt van dochter

Een 39-jarige Truiense heeft donderdag van de Hasseltse strafrechter een jaar cel met volledig uitstel gekregen voor het bezit van speed.
De speurders ontdekten de drugs tijdens een huiszoeking op 9 september 2017.

© Fotograaf: Truineer

Agenten vielen toen bij de vrouw thuis binnen in het kader van een onderzoek naar het verdacht overlijden van een vriendin van haar. De speurders troffen de speed aan die in het zicht van haar dochtertje lag. De veroordeelde stelde dat ze in een moeilijke periode zat als gevolg van een revalidatie en dat er problemen waren met het hoederecht van haar kinderen. Op haar proces beweerde ze niet langer drugs te gebruiken. Ook maakte ze duidelijk er nu voor haar twee kinderen te zijn.In de rechtbank vroeg de dertiger om een werkstraf, maar de rechter ging er niet op in omdat ze invalide is. Wel krijgt ze uitstel van straf. Ook voor de boete van 8.000 euro. Voorwaarden hiervoor zijn het drugsmilieu vermijden en een zinvolle dagbesteding zoeken. De gerechtskosten van ruim 1.700 euro zijn wel voor haar rekening.