Truineer Nieuws melden?

Truienaar veroordeeld voor bedreiging en chantage

Een 19-jarige Truienaar is vrijdag in Hasselt tot 18 maanden cel veroordeeld voor wel heel markante feiten van bedreiging en chantage. Slachtoffer was zijn ex-lief. Hij dreigde ermee een naaktfoto van haar online te zetten als ze hem niet oraal bevredigde of in haar polsen sneed.

© Fotograaf: Truineer

De twee kenden elkaar vanop school in Sint-Truiden en begonnen een relatie in het voorjaar van 2016. Zij was 16 en hij 17 jaar. Toen zij in de zomervakantie de relatie be?indigde, startte de horror. Het meisje moest hem oraal bevredigen. Indien niet, zou de dader een naaktfoto van haar online zetten. Als ze het wel deed, zou hij de foto verwijderen. Het meisje ging in op zijn eis, maar toen ze al huilend zijn thuis verliet, zwaaide de jongeman met een gsm-toestel aan het raam. De dader insinueerde zo dat hij alles met zijn gsm gefilmd had.

Het slachtoffer kreeg vervolgens vier keuzemogelijkheden. Seks met hem hebben of als ze dat niet wou, verplichtte hij haar dat ze zich in de armen sneed. Het resultaat moest ze de volgende dag op school tonen. Andere opties waren dat ze zich moest filmen tijdens zelfbevrediging of dat hij bij haar thuis zou inbreken. De tiener wist van geen ophouden. Hij bleef haar lastig vallen en uitte doodsbedreigingen. Op een familiefeest belde hij haar liefst vijftig keren op. Ook aarzelde de Truienaar niet om de familie lastig te vallen waarop de vader een klacht indiende bij de politie. Uiteindelijk grepen de agenten in toen de dader rond het huis van het meisje op een avond bleef ronddwalen. Drie keer bonkte hij die avond op de deur. De jonge betichte bleek in het bezit te zijn van een dolkmes en ijzeren staaf. Een verklaring over waarom hij die bij zich had bleef uit. Het komt de jonge Truienaar, die zijn kat naar het proces stuurde, nu op 18 maanden cel en 1.200 euro boete te staan. Aan het meisje en haar familie is de veroordeelde 4.420 euro verschuldigd.