Truineer Nieuws melden?

Trudofeesten beginnen vorm te krijgen

De Trudofeesten in Sint-Truiden van zaterdag 21 en zondag 22 september beloven een speciale editie te worden. Hoogtepunt moet het massaspektakel, een musical met speciale effecten worden met gerenommeerde gasten.

© Fotograaf: Truineer

Tijdens het weekend van 21 en 22 september is het centrum van Sint-Truiden het decor van een stadsfestival ter ere van Sint-Trudo. Met deze herdenkingsfeesten herdenkt de stad om de zeven jaar haar stichter, een symbolische traditie die teruggaat tot 1893.?

Tijdens deze editie kunnen bezoekers twee dagen genieten van straattheater, tentoonstellingen en optredens. Blikvanger is de Trudomarkt, waar streekproducenten hun artikelen voorstellen en lokale culturele verenigingen hun werking presenteren in de tuin van de Minderbroeders. Dit alles brengt het publiek perfect in de stemming voor het sluitstuk van de viering, ?s avonds: het massaspektakel op de Grote Markt. Tijdens dit muzikale spektakel wordt het leven van Trudo op een magische, verrassende en toch eigentijdse manier vertolkt.

Sinds de brand in de abdij huist de Heilige Trudo in de catacomben van Brustem Poort. In alle rust en weg van de drukte vervult Trudo zijn verplichtingen als beschermer van de stad. Zijn rust wordt ?verstoord? door Am?lia, een klein meisje uit het vluchtelingencentrum, die het feestgedruis volgde en zo bij Trudo belandt. Hij neemt haar mee op een magische tocht door zijn verhalen over hem en zijn Sint-Truiden.

Het hele spektakel wordt gedragen door een ervaren productieploeg. Hannes Vandersteene, bekend van de Ketnet-reeks GoGoGo neemt de regie voor zijn rekening. Hij wordt bijgestaan door Truienaar Frank Nijssens, Matthew Michel, is verantwoordelijk voor de choreografie. De zangers worden begeleid door stemmencoach Goele De Raedt en Fonny De Wulf, componist van de muziek van Flikken en Windkracht 10, verzorgt de muziek. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Truienaar Christophe Elen, Ilse La Monaca, Helle Vanderheyden en Yanni Bourguignon.

De stad zoekt nog liefhebbers die willen meewerken aan het spektalel. Dans, zing, acteer, help achter de schermen…doe mee aan het volksspektakel. Schrijf je nog in op de website www.trudofeesten.be