Truineer Nieuws melden?

STVV moet met puntje tevreden zijn

In ’t Kuipke heeft STVV het altijd moeilijk. Zaterdagavond was dat niet anders. Met veel bloed, zweet en tranen graaiden de kanaries een punt mee.

© Fotograaf: Kevin Vanhees

De kanaries moesten na een barslechte eerste helft alles uit de kast halen om een puntje mee te pakken uit ’t Kuipke. “Een juiste uitslag”, vond Brys. “Met 7 op 9 mogen we spreken van een geslaagde start. STVV had echter veel te danken aan twee spelers: Lucas Pirard die STVV meerdere keren recht hield, een strafschop pakte en zijn team ook meerdere keren behoedde voor de 2-0. En Daichi Kamada, die een bijzonder sterke tweede helft? speelde en met twee doelpunten ook weer de weg vond naar doel.” Brys zei nog waar het op stond. “We hebben ons opnieuw kunnen opladen voor play-off 2. Zoveel is duidelijk. Maar als we die ook willen winnen, dan moet het spelpeil naar omhoog.”

Doelpunten

1-0 23′ Naessens

1-1 48′ Kamada

1-2 70′ Kamada

2-2 77′ Abrahams