Truineer Nieuws melden?

Sint-Trudo Ziekenhuis gaat pijn te lijf

Het Netwerk Limburgse Pijnverpleegkundigen roept elk jaar de laatste week van maart uit tot de ‘week van de pijn’. Zij werken overkoepelend over de zeven Limburgse ziekenhuizen samen rond een campagne over pijnbehandeling, dit jaar onder de noemer ‘Pijn samen te lijf’.

© Fotograaf: Trudo Ziekenhuis

In Sint-Trudo Ziekenhuis werd deze actie ondersteund door haar Multidisciplinair Algologisch Team, zeg maar het team dat over verschillende disciplines heen is samengesteld om zorgmedewerkers op de vloer en pati?nten te sensibiliseren rond pijn.

Dat bestaat uit psychologe Sofie Melotte, verpleegkundigen Martinne Valgaeren en Wendy Thewis, anesthesist Guy Achten, diensthoofd opleidingscentrum Marleen Dams en revalidatiearts Johan Darcis. Volgend op de campagne, werd er over de zeven ziekenhuizen heen een digitale quiz georganiseerd, om de kennis van de medewerkers rond pijn te toetsen. Maar liefst 99 zorgmedewerkers namen hier enthousiast aan deel vanuit het Sint-Trudo Ziekenhuis. De drie best scorende quizzers werden in de bloemetjes gezet met een cadeaubon en dat waren Nele Kelchtermans, An Donvil en Erika Cauberg.