Truineer Nieuws melden?

Rode Kruis start met jaarlijkse stickerverkoop

De stickerverkoop in Sint-Truiden is ook begonnen. De eerste twee stickers werden alvast aangekocht door burgemeester Veerle Heeren. Verder zal u onze vrijwilligers de komende 14 dagen vinden in en rond Sint-Truiden om u een sticker aan te bieden. Dit aan de kruispunten en winkels.

© Fotograaf: Truineer

Hiermee steunt u de Sint-Truidense afdeling in de aankoop van een nieuwe ziekenwagen.?Het was burgemeester Veerle Heren die de eerste stickers aankocht.?

In de Samen Sterk-actie bundelen Rode Kruisafdelingen jaarlijks de krachten om ??n van de internationale ontwikkelingsprojecten van Rode Kruis-Vlaanderen te steunen. Dit jaar staat de actie in het teken van betere eerste hulp in Tanzania. Ook Rode Kruis Sint-Truiden draagt een steentje bij en helpt het Tanzaniaanse Rode Kruis.?

Sint-Truiden steunt het Tanzaniaanse Rode Kruis in de opzet van een eerste-hulptrainingssysteem, zodat de lokale bevolking toegang krijgt tot levensred-dende vaardigheden. In dit project leidt het Tanzaniaanse Rode Kruis meer dan 450 vrijwilligers (en een paar chauffeurs) op in eerste hulp. Bovendien wordt met hulp van enkele ervaren vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen ook een reeks eerstehulplesgevers opgeleid. Met de financi?le steun van de Samen Sterk-actie kan het Tanzaniaanse Rode Kruis trainingen organiseren en materi-aal aanschaffen, zoals reanimatiepoppen of eerstehulpboekjes in Swahili. Dank-zij dit materiaal kunnen de door het Rode Kruis gecoachte Tanzaniaanse trainers op hun beurt nieuwe lesgevers opleiden. Zo krijgen nog meer lokale vrijwilligers de nodige eerste hulpkennis en kan het Tanzaniaanse Rode Kruis in de toekomst zelf instaan voor kwaliteitsvolle eerstehulpopleidingen.