Truineer Nieuws melden?

Op stap met Trudo

Ga jij ook mee op stap in de voetsporen van Sint-Trudo? In de nacht van vrijdag 3 mei op zaterdag 4 mei gaan we op tocht naar Zepperen en Velm. Het zijn tochten die ook Trudo vele malen ?s nachts stapte.

© Fotograaf: Truineer

Hij zocht in het donker van de nacht naar licht voor zijn levensweg en werd zo een lichtend voorbeeld voor velen. Er is een tocht op ieders maat!? Een gezinstocht in de vooravond: van Sint-Truiden naar Zepperen – een tocht van 6 km met vertrek om 18u en einde in Zepperen om 21u, een tocht bij het vallen van de nacht: Sint-Truiden – Velm – Sint-Truiden: 14 km met vertrek om 19u30 en einde omstreeks 0u30 en een nachtpelgrimage ?tot de ochtend komt?: Sint-Truiden – Zepperen – Velm – Sint-Truiden: 27 km met vertrek om 22u en einde in Sint-Truiden omstreeks 7u met een ontbijt.

Het vertrek is telkens vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekerk op de Grote Markt, waar zandkunstenaar Immanuel Boie het levensverhaal van Trudo evoceert.

We stappen in groep aan een haalbaar tempo met rustpauzes onderweg. Er zijn bezinnende impulsen en – bij de gezinstocht – leuke opdrachtjes voor de kinderen.

Deelnemen is gratis.

Meer info

www.trudofeesten.be