Truineer Nieuws melden?

Op bezoek in het ?Huis van de democratie?

Het zou misschien ooit een interessante studie zijn om eens in kaart te brengen op welke manier de opeenvolgende burgemeesters van Sint-Truiden probeerden hun stempel op het stadhuis te drukken.
Met de voorbije restauratie, zou het wel eens kunnen dat dit Veerle Heeren wordt. De leden van OKRA waren geen klein beetje nieuwsgierig om te zien waar de vele centen die deze restauratie gekost heeft, naartoe gingen. Want de oppositie schreeuwde indertijd moord en brand, de meerderheid vond het een noodzakelijke investering. En de OKRA-bezoekers, onder leiding van Willem Driesen, zagen dat het goed was. Een machtig monument kreeg een prachtige moderne restauratie met respect voor de geschiedenis en met een knipoog naar het heden.
?Nu, je kan je de vraag stellen of het allemaal zo sjiek moest. Maar ons stadhuis is wel het uithangbord voor de hele stad en haar bewoners naar de wereld buiten Sint-Truiden toe. En die wereld is groter dan je denkt?, zegt OKRA-secretaris Guido Kinnaert.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Met de voorbije restauratie, zou het wel eens kunnen dat dit Veerle Heeren wordt. De leden van OKRA waren geen klein beetje nieuwsgierig om te zien waar de vele centen die deze restauratie gekost heeft, naartoe gingen. Want de oppositie schreeuwde indertijd moord en brand, de meerderheid vond het een noodzakelijke investering. En de OKRA-bezoekers, onder leiding van Willem Driesen, zagen dat het goed was. Een machtig monument kreeg een prachtige moderne restauratie met respect voor de geschiedenis en met een knipoog naar het heden.

?Nu, je kan je de vraag stellen of het allemaal zo sjiek moest. Maar ons stadhuis is wel het uithangbord voor de hele stad en haar bewoners naar de wereld buiten Sint-Truiden toe. En die wereld is groter dan je denkt?, zegt OKRA-secretaris Guido Kinnaert.