Truineer Nieuws melden?

Omerta, de beste rum ter wereld

De beste rum ter wereld heet Omerta, en wordt gedistilleerd in de stokerij van Wilderen. Dat nieuws werd in de vooravond bekend. Hiermee voegt brouwer en stoker Mike een tweede trofee toe aan zijn al goed gevulde prijzenkast.

© Fotograaf: Jos Lacroix

We zaten net te genieten van een Clarisse in de brouwerij van Wilderen toen het nieuws binnenrolde dat de Omerta van Wilderen uitgeroepen werd tot de beste rum ter wereld in de categorie ?spiced rum?. Mike en Roniek, de bezielers achter de brouwerij van Wilderen waren verrast dat we het nieuws al wisten. ?We weten het zelf nog maar een kwartier?, vielen ze uit de lucht.

De Omerta is een blend van Jamaicaanse rum van 5 jaar oud met distillaat van Wilderen. Vanwaar de naam Omerta? ?Omerta wil zeggen ?zwijgplicht? zoals bij de Italiaanse maffia. Die zwijgplicht telt voor de bedenkers en de master distillers die zorgden voor een fantastische creatie met een diepe bruine kleur, met een uitmuntende smaak van vanille, verborgen bourbonvaten en karamel. Maar de final touch, daar heerst een omerta over?, aldus Mike en Roniek.

Met deze hoge onderscheiding zijn ze niet aan hun proefstuk toe. Vorig jaar was hun Clarisse de beste van alle sterke donkere bieren ter wereld. Omerta wordt nu als sponsor onlosmakelijk verbonden met de realityreeks op Vijf, Temptation Island, het programma waar niemand naar kijkt en toch iedereen gezien heeft.