Truineer Nieuws melden?

Mini-expo opgravingen in stadhuis

De archeologische opgravingen aan de Groenmarkt gaan vlot vooruit. Skeletten worden opgegraven en intussen zijn ook een aantal speciale vondsten gedaan. Je kan de werken ter plaatse volgen via kijkgaten. In het stadhuis loopt een mini-expo.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

Enkele ontdekkingen worden inderdaad uitgestald? in de inkomhal van het stadhuis op de Grote Markt. Deze mini-expo toont onder meer twee integrale skeletten ? van zowel een vrouw als een man ? die zich enkele weken geleden nog onder de Groenmarkt bevonden.

?De archeologische opgravingen zijn hoe dan ook een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over de geschiedenis van onze middeleeuwse stad. Nader onderzoek ? dat wel nog een tijdje in beslag zal nemen ? kan ons bijvoorbeeld meer leren over conflictperiodes of bepaalde epidemie?n die zich in Sint-Truiden hebben voorgedaan?, aldus nog burgemeester Veerle Heeren.