Truineer Nieuws melden?

Matchday: Eupen-STVV, 20.30 uur

Vanavond om 20.30 uur geven de Kanaries aan de Kehrweg Eupen partij. Coach Marc Brys noemt het een verraderlijke match.

© Fotograaf: Truineer

Waarom verraderlijk? “Omdat het lijkt alsof Eupen play-off 2 al lang heeft opgegeven”, zegt hij. “Maar daarin schuilt juist het gevaar. Want die jongens hebben maar een extra pigment nodig om zich extra op te laden. Dat hebben ze. Want hun boegbeeld, Luis Garcia, speelt zijn laatste match voor de Panda’s en zal in schoonheid afscheid willen nemen.”?

“Ze hebben zelfs nog een extra pigment. Want met Hendrik Van Crombrugge, Alessio Castro-Montes en Nils Schouterden heeft Eupen drie ex-kanaries in zijn rangen. Die zullen ook niet willen dat wij zomaar over hen heen lopen. Vandaar. We zijn gewaarschuwd. Eupen is trouwens sowieso een ploeg die kan stunten.”