Truineer Nieuws melden?

Luikerstraat opgeschrikt door ? bijenzwerm

In een bijenvolk wordt slechts ??n koningin geduld. De enige taak van een koningin bestaat erin om eieren te leggen. Alleen zij kan voor volwaardige nakomelingen zorgen. Wil de soort blijven bestaan, dan moeten er regelmatig koninginnen geproduceerd worden. Het gevolg is dat de oude koningin plaats moet ruimen voor een jonge. Aangezien een koningin zelf geen zorgende taken op zich kan nemen, evenmin voor huisvesting of verdediging kan zorgen, verlaat de oude koningin samen met een deel van de werksters het nest om een nieuwe kolonie te stichten.

© Fotograaf: Ik woon in Sint-Truiden

Dat is nu net wat gebeurde in Sint-Truiden. Daar arriveerde een ?afgescheurde? bijenzwerm tegen een gevelkapelletje in de Luikerstraat, ter hoogte van de Orange-winkel nabij de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Shoppers en voorbijgangers voelden zich op hun ongemak en waren bang om gestoken te worden. De brandweer kwam ter plaatse en zette de omgeving af om een imker de mogelijkheid te geven de zwerm bijen op een veilige manier te verwijderen.

Het mooie weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat bijen iets vroeger beginnen zwermen dan normaal. Dat zou pas vanaf mei zijn. Wie dergelijke zwerm zou tegenkomen, laat de diertjes met rust, bel de brandweer en je doet er dan zeker een imker een groot plezier mee.