Truineer Nieuws melden?

Kursaal van Oostende verfraaid met Truiens kunstwerk.

Het was deze week even bibberen voor Truiens kunstenaar Tom Herck: voor de ingang van het Kursaal van Oostende werd zijn laatste kunstwerk te water gelaten in de fontein. Een uit de kluiten gewassen fles in plexiglas met daarin een boodschap, 3000 kilo zwaar, met als naam ?Wreckage in a bottle? kreeg een prominente plek in Oostende. Een werk met de nodige moeilijkheden.

© Fotograaf: Toerisme Oostende

Tom Herck zet het publiek aan tot nadenken. Hoe verklaar je anders nogal wat controversi?le werken als de Holy Cow in Kuttekoven, en het Verval, het betonnen kaartenhuis aan de Sint-Truidense veemarkt.

Voor het streetfestival ?The Crystal Ship? maakte hij een glazen fles met daarin een boodschap, verwijzend naar een gebruik van mensen, al eeuwenlang, om boodschappen in een fles te versturen. Vooral zeelieden en schipbreukelingen wilden zo de buitenwereld bereiken. ?Ik wil de mensen aan het denken zetten?, zegt de kunstenaar. ?Het is geen gewone fles, maar het is een oldskool melkfles. Het oorlogsschip in de fles is in feite een biljet van 5 euro. Waarom? Omdat je tegenwoordig een granaat kan kopen voor 5 euro: oorlogstuig wordt blijkbaar goedkoper, voedsel en basisbenodigdheden worden duurder.?

Maar om de fles van Tom Herck te bewonderen moet je echter wel naar Oostende.