Truineer Nieuws melden?

Illegale vogelvanger moet 800 euro ophoesten

Een vogelvanger heeft een geldboete van 800 euro gekregen voor het vangen van sijzen en distelvinken. De dierenpolitie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken betrapte de dader pas eind december.
Er werd toen een pv opgesteld voor de illegale vangst van twee sijzen en drie distelvinken. De man had ook een valkooi en klepkooi en het bezit en zeker het gebruik daarvan is verboden. De dieren en de kooien werden toen al in beslag genomen. Nu ziet de illegale vogelvanger op tegen een boete van 800 euro.

© Fotograaf: Truineer

Er werd toen een pv opgesteld voor de illegale vangst van twee sijzen en drie distelvinken. De man had ook een valkooi en klepkooi en het bezit en zeker het gebruik daarvan is verboden. De dieren en de kooien werden toen al in beslag genomen. Nu ziet de illegale vogelvanger op tegen een boete van 800 euro.