Truineer Nieuws melden?

Hoog Japans bezoek

Hoog Japans bezoek in Sint-Truiden. De Japanse ambassadeur Hajime Hayashi vereerde onze stad, die steeds meer een Japans tintje krijgt, met een bezoek.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

De aandacht van de ambassadeur was al een tijdje gericht op Sint-Truiden. Niet in het minst omdat STVV een item is geworden in Japan. En dus wou hij es op bezoek komen. Tijdens zijn bezoek werd hij ontvangen door burgemeester Veerle Heeren, schepen Jos Pierard en gouverneur Herman Reynders. De diplomaat bezocht ondermeer het stadhuis en de abdij en het stadsarchief. Tussendoor stapte het hele gezelschap ook even het Cosmocaf? binnen. Of het bezoek op ??n of ander manier een gevolg of een vervolg zal krijgen, wou niemand gezegd hebben. Maar dat zulke contacten ook deuren (kunnen) openen, is nagenoeg zeker.