Truineer Nieuws melden?

Gedeputeerde haalt bakzeil: weer fuifbussen

De inkt van de open brief van de chiro?s van Limburg, waarin ze argumenten aanvoerden tegen de plannen van de provincie Limburg om de fuifbussen af te schaffen, was nog niet droog of gedeputeerde Bert Lambrechts (N-VA) heeft woensdagavond tijdens de provincieraad zijn gecontesteerd voorstel om door de provincie gesubsidieerde fuifbussen af te schaffen weer ingetrokken.

© Fotograaf: Truineer

?Een voorstel op basis van redelijke argumenten, maar door vele emotionele reacties, gaan we dit voorstel intrekken om na gesprekken naar de provincieraad terug te komen met een reglement in aangepaste vorm?, zegde de gedeputeerde.?

De door Limburg bekostigde fuifdiensten, geleverd door priv?bedrijven, worden minder dan vroeger gebruikt. In 2014 waren er nog 30.976 passagiers, in 2018 24.845. De impact voor het provinciale budget in 2014 was 90.981 euro, in 2018 73.277 euro.

??Ik engageer me om terug te komen met een nieuw reglement. Dat zal gestoeld zijn op cofinanciering en het zal ook een breder draagvlak hebben. Tot dan kunnen verenigingen rekenen op busvervoer volgens het bestaande reglement?, zei gedeputeerde Lambrechts voor het provincieraad op woensdagavond.