Truineer Nieuws melden?

Frank Ryckeboer ontmoet Fred Bervoets

Frank Ryckeboer (52 jaar) woont en werkt in Heks. Frank is boswachter. Overdag redt hij koeien uit greppels en hakt hij bomen in het bos. `s Avonds zit hij in stamcaf? ?Bij Rita? en tekent hij schetsboeken vol.

© Fotograaf: Truineer

In 1991 exposeerde hij als veelbelovend student aan de kunstacademie in Gent in de vermaarde Galerij G. De Keulenaer. Een schitterende carri?re lag in het verschiet, vonden zijn leermeesters, vonden zijn kunstvrienden en vond zijn mentor en vriend Fred Bervoets. Maar het leven nam enkele wonderlijke wendingen en Ryckeboer bakte brood, reisde door Duitsland, maakte mallen van dieren en hiervan afgietsels. En hij bleef tekenen, altijd en overal.?

Dit jaar, voor het eerst in achtentwintig jaar, wordt een selectie uit zijn imposante oeuvre tentoongesteld. Welkom in de grillige wereld van Frank Ryckeboer, boswachter/kunstenaar.

Fred Bervoets (77 jaar) manifesteert zich de laatste jaren meer en meer als peintre-graveur. Zijn chaotische, kleurrijke werken getuigen van metier, werkkracht en picturale gedrevenheid. Dit werk kan u ook zien in de tentoonstelling ?Frank Ryckeboer ontmoet Fred Bervoets? en Fred zal zijn net verschenen boek (Beeldend werk van 2015-2019) die dag signeren.

We nodigen u uit om Frank Ryckeboer en Fred Bervoets te ontmoeten op 27 april in Smissebroek ruimte voor kunst. De poort opent vanaf 14.00.

Om 17.00 zal gastspreker Rik de Leeuw de werken toelichten en heffen we het glas op het oeuvre van deze kunstenaars. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 27 april tot en met 26 mei, zaterdag en zondag van 14.00 ? 18.00 en op afspraak.

Smissebroek ruimte voor kunst, Smissebroekstraat 11, Wellen. smissebroek@telenet.be