Truineer Nieuws melden?

Fietsmuseum Leo Moors in ‘Iedereen Beroemd’

Leo Moors haalde met zijn uniek verzameling ‘koersfietsen’ het tv-programma ‘Iedereen Beroemd’ op E?n. Hij kreeg daarbij het bezoek van ex-coureur Fons De Wolf die er zijn fiets terugzag waarmee hij in 1981 Milaan-San Remo won.

© Fotograaf: FB Leo Moors

Leo Moors heeft in Zepperen een museum waarin een unieke collectie wedstrijdfietsen en koerstruien van beroemdheden te bewonderen zijn. Hij krijgt ook regelmatig (ex)-wielrenners over de vloer. In aanloop naar het weekend met natuurlijk ‘De Ronde van Vlaanderen’ zakte een tv-ploeg van Iedereen beroemd af naar zijn museum. In de uitzending werd maar liefst 4,5 minuten aan zijn levenswerk besteed.

M??r dan duizendzevenhonderd (!) koerstruien, ruim honderdvijfig fietsen, talloze helmen, trofee?n, vaantjes, foto?s? Met fietsen ?n truitjes van ondermeer Merckx, Cancellara, Sagan, Contador, Freire, Kittel, Boonen, Gilbert…. alle grootheden zijn ruim vertegenwoordigd.

Je kan het museum ‘Leo’s Bike Collection’ natuurlijk ook zelf bezoeken. Daarvoor moet je wel eerst een afspraak maken via 0495/502061.