Truineer Nieuws melden?

Expo ?Hope and Optimism? te gast in kasteel Nieuwenhoven

Het intussen befaamde kunstproject ?Hope and Optimism? dat werd opgericht in 1990, is neergestreken in het vernieuwde streekcaf? van kasteel van Nieuwenhoven. Grote bezieler van het project Gerrit Kempeneers kwam er persoonlijk een tiental werken introduceren tijdens de openingsreceptie.
Op een prachtige lenteavond kregen de aanwezige bezoekers niet alleen een bevlogen en enthousiaste uitleg van Gerrit Kempeneers over de werken die te bewonderen zijn, ook de jonge Koreaanse cellist Han Bin Yoon luisterde de vernissage op met een geheel eigen interpretatie van aangepaste klassieke werken. De expo, die een eerbetoon vormt aan het leven en realisaties van Nelson Mandela, is een internationaal liefdadigheidskunstproject dat vorig jaar oktober nog te gast was in het Europees Parlement. Meer dan honderd kunstenaars uit verschillende landen cre?erden een kunstwerk met als thema hoop en optimisme.
De werken zijn er nog te bewonderen tot half augustus. (HBVL Francis Masure)

© Fotograaf: Debby Degraef

Op een prachtige lenteavond kregen de aanwezige bezoekers niet alleen een bevlogen en enthousiaste uitleg van Gerrit Kempeneers over de werken die te bewonderen zijn, ook de jonge Koreaanse cellist Han Bin Yoon luisterde de vernissage op met een geheel eigen interpretatie van aangepaste klassieke werken. De expo, die een eerbetoon vormt aan het leven en realisaties van Nelson Mandela, is een internationaal liefdadigheidskunstproject dat vorig jaar oktober nog te gast was in het Europees Parlement. Meer dan honderd kunstenaars uit verschillende landen cre?erden een kunstwerk met als thema hoop en optimisme.?De werken zijn er nog te bewonderen tot half augustus. (HBVL Francis Masure)