Truineer Nieuws melden?

Een nachtje stappen met Trudo

Ga jij ook mee op stap in de voetsporen van Sint-Trudo? In de nacht van vrijdag 3 mei op zaterdag 4 mei wordt er een tocht georganiseerd van Zepperen naar Velm. Het zijn tochten die ook Trudo vele malen ?s nachts stapte. Hij zocht in het donker van de nacht naar licht voor zijn levensweg en werd zo een lichtend voorbeeld voor velen.

© Fotograaf: Truineer

Er is een tocht op ieders maat!

-? Gezinstocht in de vooravond: van Sint-Truiden naar Zepperen – een tocht van 6 km met vertrek om 18u en einde in Zepperen om 21u.

-? Tocht bij het vallen van de nacht: Sint-Truiden – Velm – Sint-Truiden: 14 km met vertrek om 19u30 en einde omstreeks 0u30.

-? Nachtpelgrimage ?tot de ochtend komt?: Sint-Truiden – Zepperen – Velm – Sint-Truiden: 27 km met vertrek om 22u en einde in Sint-Truiden omstreeks 7u met een ontbijt.

Het vertrek is telkens vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekerk op de Grote Markt, waar zandkunstenaar Immanuel Boie het levensverhaal van Trudo evoceert.
We stappen in groep aan een haalbaar tempo met rustpauzes onderweg. Er zijn bezinnende impulsen en – bij de gezinstocht – leuke opdrachtjes voor de kinderen.

**
Wat breng je mee?**

-? goed schoeisel en gepaste kledij;

-? iets om te eten en drinken (onderweg kan je ook iets kopen);

-? voor de deelnemers aan de tochten van 14 en 27 km: een fluorescerend hesje en een rood lampje.

Deelnemen is gratis, maar graag inschrijven voor 26 april via sint.trudofederatie@gmail.com.

**Meer info
**www.trudofeesten.be