Truineer Nieuws melden?

?De hele wereld is fan van onze kapel?

Sinds de opening van kapel De Waterhond in Sint-Truiden – tevens de thuisbasis van architectenbureau Klaarchitectuur – publiceren kranten en architectuurmagazines wereldwijd foto?s van het gerenoveerde monument. Van exotische bestemmingen zoals Nieuw-Zeeland, Singapore, China, Korea en Argentini? tot zowat alle Europese landen?

© Fotograaf: Truineer

In totaal verschenen er een honderdtal artikels in kranten, magazines en online media. Zelfs op de redactie van The Economist bleef het gebouw niet onopgemerkt.?De voornaamste redenen voor dit internationale succes? De balans tussen heden en verleden, waarbij architect Gregory Nys de originele structuur respecteert. En de creatieve invulling van een leegstaand religieus gebouw, een thema dat wereldwijd actueel is. Reden genoeg voor een selecte groep Deense studenten om (naast o.a. Boekhandel Dominicanen in Maastricht) ook de fruitstad te bezoeken tijdens hun Europese architectuurtour.?

Ondanks de internationale erkenning houdt Gregory Nijs de voeten stevig op de grond. ?Onze focus ligt nog altijd op projecten in eigen regio. Woningbouw, winkelinrichting, horeca, kantoren, ? Graag inclusief architecturale uitdaging, als het even kan (lacht). Daar ligt mijn passie.?