Truineer Nieuws melden?

Bloesemzegening en boerenmarkt

Feest mee op zondag 28 april tijdens de jaarlijkse bloesemzegening aan het kerkje van Guvelingen en Hasp-O Stadsrand. Jaarlijks worden de bloesems, bijen, huisdieren, fietsen en tractoren gezegend.

© Fotograaf: Truineer

Maar wat is de bloesemzegening zonder typische boerenmarkt? Kuier langs gezellige, rijkelijk gevulde en kleurrijke kraampjes en snuif de boerensfeer op. Ruik, proef en geniet van allerlei lokale lekkernijen, vers en recht uit de Haspengouwse bodem, terwijl de kleintjes ravotten tussen de bloesems. Plezier en ontspanning zijn verzekerd!

Tractoren in alle maten en kleuren verzamelen op de Grote Markt. Je kan er ook enkele oude tractoren bewonderen tussen 13.00 en 14.30 uur

In her kerkje van Guvelingen en Hasp-O Stadsrand is er om 14.00 uur een lenteconcert door koor Amabile van Bevingen met intermezzo?s van Haspengouwse fruitdichters, het lof door diaken Ivo Dams en de zegening wensboom. Om 15.10 uur start stoet via de boomgaarden naar Hasp-O Stadsrand waar de bloesems, bijen, huisdieren, fietsen en tractoren gezegend worden.

Ondertussen zijn er doorlopend activiteiten aan het kerkje van Guvelingen en in Hasp-O Stadsrand van 13.00 tot 18.00 uur

Meer info:?Toerisme Sint-truiden, T 011 70 18 18, info.toerisme@sint-truiden.be, www.visitsinttruiden.be