Truineer Nieuws melden?

25.500 bloesemtoeristen tijdens Paasweekend

Sint-Truiden kreeg het afgelopen Paasweekend bijna 26.000 bloesemtoeristen over de vloer. Alles zat mee, natuurlijk, zeker ook het weer. Het was overal even druk. Kamers waren allemaal volzet. Een vrije terrasstoel vinden was, waar ook, een probleem.

© Fotograaf: Truineer

Het verlengde paasweekend was er ??n met bakken zon, quasi zomerse temperaturen en in de hoofdstad van Haspengouw nog altijd heel veel bloesems. De ideale combinatie voor drie stralende dagen waar massaal veel inwoners en toeristen met volle teugen van genoten hebben.

Alternatief voor de kust
Schepen van Toerisme Hilde Vautmans blikt tevreden terug: ?We hebben zo?n 25.500 toeristen mogen ontvangen. Echt elke kamer in hotels en B&B?s was bezet, er zijn 580 fietsen verhuurd, aan onze balie kwamen 3.000 personen langs en aan de bloesemterrassen was het met 19.000 bezoekers superdruk. Dankzij de unieke bloesems is Haspengouw vooral in de lente voor vele toeristen duidelijk een waardig alternatief geworden voor de kust. Door te investeren in een divers aanbod dat jong en oud kan bekoren, hebben we onze vruchtbare regio duidelijk op de kaart gezet.?

?Het zachte weer, de vroege bloesemontwikkeling en de mooie activiteiten hebben ons lenteseizoen naar een recordhoogte getild. En hoewel de bloemknoppen open gebloeid geraken, is er nog wel wat tijd om ervan te genieten. Aan iedereen die hier nog niet de kans voor gehad heeft: wacht niet te lang en kom je uitleven tussen de bloemenzee?, aldus nog burgemeester Veerle Heeren