Truineer Nieuws melden?

Zondag 17 maart: Lente Opendeur met gratis bloemetje

Zondag 17 maart openen de handelaars in Sint-Truiden hun deuren voor de lente opendeur. Bezoekers kunnen de nieuwe collecties ontdekken en volop lente- en tuininspiratie opdoen. Shop & The City verwent alle shoppers met een gratis bloemetje.

© Fotograaf: Truineer

Op zondag 17 maart geniet je in Sint-Truiden van de eerste lentekriebels. De winkels zijn namiddag geopend van 14u tot 18u. Shoppers kunnen de nieuwe lente-collecties ontdekken bij de handelaars en tussendoor genieten van een hapje en een drankje bij de lokale horeca. Bovendien wordt er tal van leuke animatie voorzien.

Bezoekers worden die dag letterlijk in de bloemetjes gezet. ?Bij het winkelen ontvangt elke shopper een voucher voor een gratis bloemetje op het Sint-Martenplein, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot een bloemenperk met meer dan 1.000 bloemetjes. Er worden bovendien 50 fruitboompjes weggegeven van Boomkwekerij Nicola??, aldus Marijn Ghys, Shop & The City-manager.

?Het Heilig-Hartplein wordt in samenwerking met Aveve Brustem omgetoverd tot een heus belevingsplein waar bezoekers lente- en tuininspiratie kunnen opdoen. Van barbecue- en tuingereedschap-demonstraties tot een dierenfotograaf die kiekjes maakt van je huisdier. Er zal ook een springkasteel aanwezig zijn waar de kinderen zich op kunnen uitleven. Kortom, het hele gezin zal zich kunnen amuseren?, vertelt voorzitter Philip Bronckaerts. ?

?We concentreren het evenement en de beleving op twee centrale pleinen in de winkelstraten. Op die manier blijven de straten open voor doorgaand verkeer en is de Grote Markt toegankelijk voor parkeren?, voegt Schepen van Middenstand Jos Pierard toe.