Truineer Nieuws melden?

Waarom voor Eddy wel en voor Nina niet?

Mooie geste van het stadsbestuur was het, de belofte om een straat of een plein naar Nina Derwael te noemen ingevolge haar prestaties op het WK. Maar plots luidde het vanuit de oppositie dat dit wettelijk niet kon. In Sint-Pieters-Woluwe kan het blijkbaar wel. Daar werd gisteren een plein genoemd naar Eddy Merckx.

© Fotograaf: Truineer

Begrijpen wie begrijpen kan. In Sint-Truiden een plein naar Nina Derwael noemen zou volgens de oppositie wettelijk niet kunnen omdat deze ’topper’ nog in leven is. Tegelijkertijd werden burgemeester Veerle Heeren en toenmalig schepen Carl Nijssens weggehoond wegens ‘boekje te buiten gegaan’. Maar kijk. In Sint-Pieters-Woluwe werd gisteren met de nodige plichtplegingen en honneurs een plein ingehuldigd dat voortaan de naam ‘Eddy Merckx’ draagt. Volgens ons is de kannibaal toch nog altijd in leven…. Of hebben we iets gemist? Hoe kan het voor hem wel en voor Nina blijkbaar niet, vraagt de brave burger zich dan af.

Vier mogelijkheden.

1) Ofwel kan het wel.

2) Ofwel is de gemeente Sint-Pieters-Woluwe zijn boekje te buiten gegaan.

3) Ofwel gelden in Brussel andere normen dan in Vlaanderen.

4) Ofwel is de wet niet gelijk voor iedereen.

Aan jullie om jullie ongezouten mening te geven.