Truineer Nieuws melden?

Voortaan 1 premie voor renovatiewerken

De renovatiepremie en de verbeteringspremie worden ingrijpend aangepast. Deze twee premies bestaan al meer dan 10 jaar naast elkaar en op vele vlakken is er een overlapping. Daarom heeft de Vlaamse overheid beslist om deze twee premies in elkaar te laten vloeien, waarbij de renovatiepremie grotendeels overeind blijft en de verbeteringspremie in de renovatiepremie wordt ingekapseld. Interessant is vooral dat een grotere groep aanvragers in aanmerking komt voor een premie van 30% omdat het maximum inkomen voor deze groep aanzienlijk opgetrokken is.

© Fotograaf: Truineer

Met het verdwijnen van de verbeteringspremie wordt de Vlaamse aanpassingspremie vanaf 1 juni een volledig aparte premie. Ook hier zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd.

Met de start van 2019 zijn er voorts ook enkele andere premies van de Vlaamse overheid en Infrax/Fluvius aangepast. Er zijn enkele kleine veranderingen bij de energiepremies van Infrax/Fluvius en er is nu ook een premie voor het plaatsen van een warmtepompboiler.

Voor meer informatie over deze premies kan je terecht op www.wonenvlaanderen.be en www.fluvius.be.

Uiteraard kan je altijd contact opnemen of langskomen tijdens het woonloket:
– iedere dinsdag van 14u tot 16u en iedere donderdag van 9u30 tot 11u30 in het stadskantoor, Kazernestraat 13
– iedere tweede dinsdag van de maand van 9u tot 11u30 in het Sociaal Huis, Clement Cartuyvelsstraat 12

Meer info
Bert Van de Vijver
M 0475 35 65 80
bert.vandevijver@stebo.be