Truineer Nieuws melden?

Supporters lusten scheids voor STVV-Gent niet

Het Supportersverbond stelt zich serieuze vragen omtrent de aanstelling van scheids Bram Van Driessche voor STVV – AA Gent. Want vorig jaar nog gewraakt door STVV, aangesloten bij een Gentse club, en uit Oost-Vlaanderen…

© Fotograaf: twitter

We citeren de persmededeling

Het supportersverbond KSTVV wil graag zijn bedenkingen uiten bij de aanstelling van de heer Van Driessche als scheidsrechter voor de match aanstaande zondag tegen AA Gent. Als we aan de heer Van Driessche denken gaan er automatisch wat belletjes rinkelen bij de STVV supporters. Het is hij die vorig seizoen grotesk in de fout ging tijdens de match Club Brugge-STVV. De match waarin Vormer voor duiken een penalty kreeg en Wesley tot 2 keer rood had verdiend maar weg kwam met 1 keer geel. STVV besliste vorig seizoen, volkomen terecht trouwens, om de heer Van Driessche te wraken. Wij beseffen maar al te goed dat scheidsrechters ook maar mensen zijn en fouten kunnen maken. Iedereen verdient dan ook een tweede kans, het is alleen jammer dat men voor de belangrijkste match van de speeldag een scheidsrechter aanduidt die niet onbesproken is en al meermaals in het nadeel van STVV gefloten heeft. Bovendien is hij aangesloten bij voetbalclub Sint-Denijssport, juist ja een deelgemeente van Gent. Om dan nog maar te zwijgen dat de heer Van Driessche afkomstig is van Oost- Vlaanderen. Wij hadden gehoopt dat de scheidsrechtercommissie meer gezond verstand had gebruikt bij de aanstelling en iemand gekozen had die helemaal geen banden had met Limburg of Oost-Vlaanderen. Wij hopen dan ook dat er zondag omstreeks 20 uur enkel over voetbal gepraat gaat worden en niet over discutabele beslissingen. Natuurlijk zal alles nu met argusogen gevolgd worden, dat is dan ook de bedoeling van deze brief. Wij vinden het onze plicht, om als supporters, onze stem te laten horen op een beschaafde manier en onze bedenkingen te uiten.

Sportieve Groeten

Supporterverbond KSTVV