Truineer Nieuws melden?

STVV uit top zes en Garcia kwijt

Een punt voor STVV bij Moeskroen was verdienstelijk maar niet genoeg. De kanaries tuimelen daardoor voorlopig uit de top zes. Bovendien geraakten ze Garcia kwijt. Bij hem bestaat de vrees voor een scheur in de quadriceps. Een scan zal uitsluitsel moeten brengen.

© Fotograaf: voetbalbelgi? (DC)

STVV is de eerste ploeg die er dit jaar in slaagde om bij Moeskroen een punt te pakken. Maar het volstond niet. Want Anderlecht en Gent wonnen en duwen zo de kanaries uit de top zes.

Het moet gezegd. STVV had kunnen en moeten winnen. Maar ze schoten zichzelf in de voeten. In de eerste plaats door de match na de 0-1 niet helemaal dood te doen. In de tweede plaats om eerst tegen tien en daarna tegen negen niet genoeg klaar te maken.

Alexis De Sart: vooraf wisten we al dat de match tegen Gent beslissend zou worden. We zijn er klaar voor. Het enige wat na vandaag veranderd is, is dat we niet genoeg hebben aan een gelijkspel maar moeten winnen. Er is geen druk vanuit de club. Het seizoen is al geslaagd. Play-off 1 zou het nog meer glans geven. Daar gaan we voor.

Jordan Botaka: het wordt zondag oorlog. Wat in Gent kon -winnen namelijk- moet thuis ook kunnen. Ik zie het wel zitten. Het wordt ??n van die matchen waar je het als speler allemaal voor doet.

Marc Brys: ik had vooraf gezegd dat de beslissing pas komende week zou vallen. Nu hoeven we niet meer op twee gedachten te hinken. De kaarten zijn geschud. We weten dat we moeten winnen. Misschien ligt die opdracht ons nog het best.