Truineer Nieuws melden?

Stad reikt sportprijzen uit

De stad Sint-Truiden huldigde enkele winnaars van sportacties. Philom?ne Zuylen, Charlotte Dams, Maya Boyen, Mathis Wiame en enkele vrijwilligers vielen in de prijzen.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

Het stadsbestuur ontving de winnaars van enkele sportacties. Een trouwe bezoeker van het recreatiezwembad Sint-Pieter kon rekenen op een weekendje weg en drie kinderen die meededen aan de wedstrijd tijdens de sport- en ballonhappening kregen leuke cadeaus. Ook een aantal sportelvrijwilligers werden naar goede gewoonte bedankt voor hun inzet.?

Sint-Truiden is de sporthoofdstad van Haspengouw. Het stadsbestuur biedt het jaar rond boeiende en gevarieerde activiteiten aan, om het zowel de ervaren als de recreatieve sporter naar de zin te maken.

?Om iedereen in onze stad aan het sporten te krijgen, organiseren we jaarlijks ook een reeks wedstrijdacties. Daaraan zijn steevast leuke prijzen verbonden, om zo de winnaars te laten kennismaken met ons gevarieerde sportaanbod?, vertelt schepen van Sport Jurgen Reniers

Sportacties

Uit de trouwe zwembadbezoekers van het recreatiezwembad Sint-Pieter, die eind 2018 en begin 2019 een 10-beurtenkaart kochten, trok een onschuldige hand Philom?ne Zuylen uit Sint-Truiden als winnaar. Ze bezoekt bijna dagelijks het zwembad en is daarom de verdiende winnaar van een trip naar Elmstein, een Duits wandelparadijs met meer dan 150 kilometer bewegwijzerde paadjes.

Naar goede gewoonte was er vorige zomer ook de spelenkermis tijdens de sport- en ballonhappening op de Grote Markt. Daar namen zo?n 800 kinderen en jongeren aan deel. Charlotte Dams, Maya Boyen en Mathis Wiame kwamen als winnaars uit de bus. Zij gingen naar huis met een aantal leuke sportgadgets en een 10-beurtenkaart voor het zwembad.

?Sportprijzen

?Als stadsbestuur zetten wij jaarlijks ook alle vrijwillige ?sportelgangmakers? van Senior Actief in de bloemetjes. Ook de beide peters van de Truiense mountainbikeroutes en de toezichters van de visvijver de Tochtgenoot mochten daarom een klein aandenken ontvangen?, aldus nog schepen van Sport Jurgen Reniers.??

??De sportsector kan niet zonder haar levensnoodzakelijke vrijwilligers. Jaarlijks houden wij er dan ook aan om de mensen die zich met bijzondere toewijding inzetten voor een club of sporttak in onze stad hartelijk danken?, besluit burgemeester Veerle Heeren.