Truineer Nieuws melden?

Spiegel op Speelhof is opgeruimd

Het gecontesteerde kunstwerk van Gert Robijns, ‘Hemel op Aarde’ is niet meer. Op het Speelhof herinneren alleen nog de fundamenten aan de spiegel. Wat nu?

© Fotograaf: Ivo Breesch

Gert Robijns stelde op 1 oktober in de hoofdstad van Haspengouw fier zijn nieuwste werk voor. ?Hemel op Aarde? bleek een reusachtig bewegende spiegel die ?tijd en ruimte verenigen?. Met deze installatie, kostprijs 60.000 euro, gaf Robijns een gevolg aan zijn vermaarde ?En route?-reeks langs het fietsroutenetwerk van zowel Sint-Truiden, Tongeren als Borgloon.?

Het is nog altijd niet duidelijk wat het kunstwerk verwoestte. Eerst werd gedacht dat vandalen zich op de spiegel hadden uitgeleefd. Later kwam de theorie naar voor dat de contstructie niet bestand was tegen rukwinden. Wat ook de oorzaak was: het kunstwerk is niet meer. Alleen de betonnen plaat, waarop het werd geconstrueerd was, bleef over. Wat er nu te gebeuren staat is nog niet geweten. Komt het terug? We zullen zien. Natuurliefhebbers hopen alleszins van niet. Zij noemden het eerder al een gedrocht dat misplaatst was in de prachtige natuur die het Speelhof te bieden heeft.