Truineer Nieuws melden?

‘Penspony’ Kristof Duchateau is hot

Wie gisteren niet ??n keer het woord penspony hoorde of in de mond nam, was niet in Sint-Truiden. De gelijknamige eerste plaat van Kristof Duchateau uit Zepperen werd zot gedraaid en zelf trad hij op in het Cosmocaf?. Maar ook ver buiten Sint-Truiden is hij hot. Via Itunes is hij intussen aardig op weg om de hitlijsten te halen.

© Fotograaf: Truineer

Intussen haalt hij niet alleen de hitlijsten maar ook de pers

HBVL (zaterdag): In Sint-Truiden en omstreken was hij al razend populair, Benny Su, in het gewone leven beter bekend als Kristof Duchateau (44). Nu verovert de man achter de Facebookpagina ?Madlipz Sint-Truiden? ook de harten van de rest van Vlaanderen met zijn eerste plaat ?Penspony?. Het nummer werd vrijdag gelanceerd en stond zondagavond al op de derde plaats in de ?Top 100 Dance Singles Chart Today in Belgium? van iTunes. V??r kleppers als David Guetta en Bastille

HLN (zaterdag):?Benny Su, in het gewone leven Kristof Duchateau (44),? is dankzij zijn Facebookpagina ?MadLipz Sint-Truiden? een lokale beroemdheid. Vrijdag lanceerde hij zijn eerste plaat op iTunes, ?Penspony?. Zondagavond stond het nummer al op plaats 3 in de ?Top 100 Dance Singles Chart Today in Belgium? van iTunes… nog voor David Guetta. Vandaag klokt de Facebookpagina van Kristof af op 29.380 volgers. Het door hem bedachte woord ?penspony?, wat wijst op iemand met een behoorlijk bierbuikje, is plots het meest populaire scheldwoord bezuiden de Demer. Vrijdag lanceerde hij zijn eerste plaat. Vandaag is het nummer goed op weg om een regelrechte hit te worden.??Door het succes van de internetfilmpjes van Benny Su kwam de vraag of ik geen botsautoplaat wilde maken?, zegt Kristof. ?Over de titel moesten we niet lang nadenken. De plaat gaat over het wel en wee van de penspony?s. Het is een echte ambianceplaat met vette beats uit de jaren negentig. Ik nam de plaat op samen met een vriend die al langer botsautomuziek maakt.? De bekende Truiense DJ Frank Mellemans zal de plaat grijsdraaien tijdens carnaval in Sint-Truiden, dat heeft hij mij beloofd.? Als we een week in de ?charts? blijven, worden we gedraaid op Q-music en MNM. Dan zijn we pas echt vertrokken,? lacht Kristof.