Truineer Nieuws melden?

Fietsendief geklist dankzij camera station

De lokale politie kon via de camera aan het station een fietsendief op heterdaad betrappen en inrekenen. In zijn voertuig werden trouwens nog elf andere fietsen gevonden.

© Fotograaf: Politie Sint-Truiden

De nacht van zaterdag 2 op zondag 3 maart 2019 werd een man via camerabeelden door de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken op heterdaad betrapt tijdens een diefstal van een fiets aan het station van Sint-Truiden. De operator van de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken had op de camerabeelden van het station namelijk een man opgemerkt die zich verdacht gedroeg. De betrokkene droeg een fiets met slot naar een voertuig.

“Onze diensten hebben via de andere camera?s het traject van het voertuig verder kunnen volgen, waardoor uiteindelijk een 45-jarige man van Marokkaanse origine zonder verblijfplaats in Belgi?, kon gearresteerd worden. In het voertuig werden, buiten de fiets die eerder gestolen was aan het station, nog 11 andere fietsen aangetroffen. Een aantal van die fietsen kan ondertussen gelinkt worden aan feiten van fietsdiefstal in Tienen”, aldus de politie