Truineer Nieuws melden?

De Roxy: Gunter Reniers in Guernica

De Limburgse acteur Gunter Reniers, die u kent van TV-rollen in o.a. ?Wittekerke?, ?De Kotmadam? en ?Hallo Belgi?? staat voor het eerst solo op de planken. Op vrijdag 22 maart gaat in zijn eigen theater De Roxy ?Guernica? in premi?re.

© Fotograaf: Truineer

Rechtvaardige rechter Jo Van Damme schreef deze tragi- komische monoloog. ?Het idee ontstond toen Jo in Madrid het beroemde, imposante schilderij ?Guernica? van Pablo Picasso bezocht.

?Guernica? is het verhaal van een kleinzoon, die vertelt over een legendarische roadtrip naar Madrid, samen met zijn grootvader. ?Het is een verhaal over de oorlog, een verhaal over hoe ??n kans op een miljoen een heel mensenleven kan bepalen. Een verhaal dat u raakt tot in de toppen van uw tenen. ?

Reniers : ?Ik wilde al langer een theatermonoloog spelen en ik was dus al een tijdje op zoek naar een goed verhaal. ?Een verhaal dat plezant is maar dat u ook doet nadenken. Een verhaal dat ontroert zonder melig te zijn. ?Guernica? heeft het allemaal ! ?Ik mag me een ganse voorstelling lang amuseren samen met een live puliek. Spannend ? ! Ik kijk er enorm naar uit om dit te mogen spelen !?. ?

De sobere regie van Yves Caspar en de live gitaarbegeleiding van Jorg d?Hondt maken ?Guernica? tot een unieke theaterbelevenis. ?Het feit dat Gunter het Truiens dialect als spreektaal hanteert, maakt het geheel nog herkenbaarder en authentieker.

Maar geen paniek : alles is verstaanbaar voor iedereen van Limburg tot aan de kust ! ?

Ook u kan er nog bijzijn in Theater De Roxy in St-Truiden op 22, 23, 28, 29 en 30 maart om 20u15 en op zondag 24 maart om 15u. ?Tickets (?12) en info via www.deroxy.be