Truineer Nieuws melden?

Burgerinitiatief Truienair trekt zich het fijnstof aan

Iedereen weet intussen dat er veel fijnstof in de lucht hangt. Hoe kan je het meten? Hoe ongezond is het? En wat is de invloed ervan op jouw gezondheid? Je verneemt het op 26 maart in het CC van Sint-Truiden.

© Fotograaf: Truineer

Op 26 maart organiseert Truienair met de Milieuraad van Sint Truiden een info-avond over de invloed van fijnstof op onze gezondheid.

Plaats: Cultureel centrum St. Truiden, aanvang 20u.

Het is het begin van een burgerinitiatief, genaamd ?truienair?.

“We gaan inwoners van Sint Truiden en randgemeenten de mogelijkheid geven om zelf het fijnstof in hun omgeving te meten”, zegt Wim Aerts. “We doen dit in samenwerking met?beweging.net?en CM Limburg en worden wetenschappelijk ondersteund door de hogeschool PXL Diepenbeek.?Voor de lezing komen Prof. Tim Nawrot van U-Hasselt en KU Leuven spreken over de impact op onze gezondheid.?Frans Fierens van de Vlaamse Milieumaatschappij zal op zijn beurt uitleggen hoe het fijnstof ontstaat en hoe het gemeten wordt.

Details over het project vind je op?www.truienair.be?

Voor de voordracht kan je inschrijven: email naar?info@truienair.be