Truineer Nieuws melden?

12de Lenteschoonmaak volop aan de gang

De Grote Lenteschoonmaak is aan zijn 12de editie toe. Nog tot 29 maart komen medewerkers van de dienst Reiniging langs in meer dan 450 straten om het afval van de bewoners in te zamelen.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

De Grote Lenteschoonmaak is een traditie in Sint-Truiden. Naar goede gewoonte helpt het stadsbestuur de Truienaren ook dit jaar een handje met het opruimen. De dienst Reiniging gaat de hele maand op pad om afgedankte spulletjes huis-aan-huis te verzamelen.

??Onze ploegen zullen verspreid over 15 dagen halthouden in ruim 450 starten, waar ze een aantal afvalmaterialen zoals grofvuil en elektroapparaten gratis inzamelden. Dat is een service die we met plezier ??n keer per jaar gratis aan onze inwoners aanbieden. Zo houden we samen Sint-Truiden proper en zwerfvuilvrij?, vertelt schepen van Leefmilieu Ingrid Kempeneers.

??De Grote Lenteschoonmaak is een initiatief waar we in blijven geloven. Het is een aanvulling op de verschillende sensibiliserings- en preventieacties die we nemen om mensen bewust te maken van het belang van sorteren en recycleren?, vertelt schepen Hilde Vautmans, die op donderdag 14 maart haar opvolgster op Leefmilieu met plezier begeleidde tijdens ??n van de ophaalsessies.

?Daarom organiseren we volgende week trouwens ook opnieuw onze Zwerfvuilactie. Dan ruimen we met z?n allen het zwerfvuil langs de straat op. Iedereen is welkom om op 22, 23 en 24 maart een handje te komen toesteken?, besluit burgemeester Veerle Heeren.