Truineer Nieuws melden?

Verkeersmaatrgelen naar aanleiding van carnaval

Naar aanleiding van carnavalkermis en de carnavalstoet op maandag 4 maart zijn een aantal specifieke verkeers- en veiligheidsmaatregelen van kracht.

© Fotograaf: Truineer

Verkeersmaatregelen naar aanleiding van Carnavalkermis

Vanaf dinsdag 26 februari 2019 om 7u tot vrijdag 8 maart 2019 om 14u (gedeeltelijk), (het andere gedeelte van de Grote Markt wordt vrijgegeven vanaf 18u na afbouw van de feesttent) is de Grote Markt parkeer- en verkeersvrij.
Ook het Minderbroedersplein is gedurende deze periode parkeervrij. Het Minderbroedersplein is bovendien verkeersvrij tijdens de openingsuren van de kermis (tussen 14u en 22u).?

Opbouw en aanrijden kermiswagens:? ?
– op dinsdag 26 februari 2019 om 8u,? parkeerverbod Clockemstraat ter hoogte van Belfius bank (twee 1ste?parkeerplaatsen aan Belfius Bank).? ? ? ? ? ? ? ? ??

Afbouw en wegrijden kermiswagens:
– Op donderdag 7 maart 2019 vanaf 19u tot vrijdag 8 maart 2019 om 14u parkeerverbod in de volgende straten: Plankstraat, Zoutstraat (tussen Grote Markt en Beekstraat) en Clement Cartuyvelsstraat.

Verplaatste Haspengouw Markt op zaterdag 2 maart

De Haspengouw Markt van zaterdag 2 maart wordt verplaatst naar volgende locatie:?Naamsevest (vanaf kruispunt Luikersteenweg/Naamsevest tot aan Clockemstraat), Clockemstraat, Diesterstraat (tussen de Beekstraat en de Grote Markt), Rond de Grote Markt.
– Parkeer- en verkeersverbod op 2 maart 2019 van 5u tot 14u op volgende locaties:
? ? ? ? ?- Naamsevest
? ? ? ? ?- Clockemstraat (Belfius-Bank)
? ? ? ? ?- Minderbroedersstraat – tussen Grote Markt en Capucienessenstraat
? ? ? ? ?- Minderbroedersplein
? ? ? ? ?- Luikerstraat – tussen Grote Markt en Minderbroedersstraat
? ? ? ? ?- Grote Markt ? volledig
? ? ? ? ?- Groenmarkt ? volledig
? ? ? ? ?- Diesterstraat – tussen Grote Markt en Beekstraat

Verkeersmaatregelen naar aanleiding van de Carnavalstoet op maandag 4 maart

Op de verzamelplaats van de praalwagens, de N722 tussen het kruispunt Meiland en het kruispunt Brandweer, is er een parkeerverbod vanaf vrijdag 1 maart 2019 om 8u tot en met maandag 4 maart 2019 om 22u en een verkeersverbod op maandag 4 maart 2019 van 9u tot 17u. Winkels op de Industrielaan zijn bereikbaar via de N80 en de Meiveldlaan.

Op en binnen het parcours is er een parkeerverbod vanaf 10u en een verkeersverbod van 11u tot 22u. Deze regeling is van kracht voor volgende straten en pleinen:
Schurhoven (start) ? Nieuwpoort ? Houtmarkt ? Plankstraat ? Groenmarkt ? Luikerstraat ? Naamsevest ? Clockemstraat ? Stapelstraat ? Rijschoolstraat ? Kazernestraat ? Breendonkstraat ? Diesterstraat ? Abdijstraat ? Parkstraat (wegrijden wagens) ? Sint-Jansstraat (wegrijden wagens).

Opgelet!?De Luikerstraat is op 4 maart 2019 parkeer- en verkeersvrij vanaf 7u wegens de wagenreceptie van de Truiense carnavalsverenigingen.
Opgelet! In volgende straten is op 4 maart 2019 een parkeerverbod vanaf 8u: Schurhoven, Houtmarkt, Hamelstraat, Ridderstraat en Luikerstraat wegens het eerbetoon aan de overleden carnavalisten en de optocht van de Truiense carnavalverenigingen.

Prioritaire straten worden direct na de stoet gereinigd en vrijgegeven. Het verkeer rond de stad kan dan terug op gang komen. Straten binnen de vesten worden in een tweede fase aangepakt (18u-21u) en blijven afgesloten tot na het reinigen.

Zo zorgen we voor de veiligheid van onze reinigingsdiensten en een propere stad!

Aan de bewoners van de Minderbroedersstraat,? Capucienessenstraat, Beekstraat, Zoutstraat, Minderbroedersplein en Nicaraguaplein wordt gevraagd er rekening mee te houden dat zij met hun wagen het parcours niet kunnen binnenrijden en verlaten vanaf 11u tot na reiniging.

Parkeren tijdens Carnavalmaandag
Kom je met de wagen naar Sint-Truiden voor de Carnavalstoet? Dan maak je best gebruik van volgende parkings aan de stadsrand:

  • Speelplaats Technicum: Gildestraat
  • Parking Cicindria
  • Parking Station
  • Parking Zwembad
  • Parking Clockempoort
  • Parking Veemarkt
  • Parking Europaplein
  • Parking Kazelstraat

Vermijd het stadscentrum met de wagen op maandag 4 maart!

Kidszone en zone voor mindervaliden
Kom op maandag 4 maart 2019 carnaval vieren op het Sint-Martenplein!?Voor aanvang van de stoet (vanaf 13u) is er kinderanimatie voorzien met een super toffe show, schminkstand en coole tattoo?s.? Een gedeelte van het St-Martenplein wordt speciaal voorbehouden en afgesloten voor de kinderen ?de kidszone?. Tijdens de stoet kunnen kinderen hier hun snoepjes vangen (ouders nemen plaats achter de kidszone).

In de kazernestraat aan het stadskantoor is er een zone voor mindervaliden. Daar kunnen zij de stoet vanop een bervoorrechte plaats volgen.?Er is hiervoor parking voorzien aan het stadskantoor.

Meer info vind je op de website van de Raad van Elf.