Truineer Nieuws melden?

Topaffiche carnaval gratis verkrijgbaar

De offici?le carnavalsaffiche 2019 -met in dit Trudojaar een afbeelding van onze patroonheilige in cartoonvorm- is voorgesteld in de Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen. 1111 Exemplaren zijn gratis af te halen op de dienst van Toerisme Sint-Truiden!

© Fotograaf: Kevin Vanhees

?Trudo en carnaval zijn onlosmakelijk met onze lokale geschiedenis verbonden. Tijdens het Trudojaar mocht onze patroonheilige dan ook niet ontbreken op carnaval. Dat is een volksfeest bij uitstek, waarbij mensen voor even hun zorgen opzij zetten en onbeteugeld van het leven genieten. Daar hebben ze in Sint-Truiden meermaals de gelegenheid toe?, besluit burgemeester Veerle Heeren

?Wij betrekken dus echt i?dereen bij het carnavalsgebeuren, zelfs de stichter van onze stad. De heilige Trudo prijkt voor de gelegenheid in cartoonvorm op de nieuwe affiche die vanaf vandaag overal opduikt?, zegt schepen van Carnaval Hilde Vautmans.

Iedereen die dat wil, kan een carnavalsaffiche aan zijn of haar raam hangen. De affiches zijn verkrijgbaar bij Toerisme Sint-Truiden (Grote Markt)”, aldus nog schepen van Carnaval Hilde Vautmans.