Truineer Nieuws melden?

STVV pakt vijfde plaats

Een gedreven STVV, met Asamoah (foto) als dirigent en Boli als afwerker, pakte de scalp van Eupen, pakte ook de vijfde stek, en zet zo play-off 1 concurrenten Anderlecht en AA Gent onder druk.

© Fotograaf: Truineer

STVV wist voor aftrap van de match tegen Eupen wat op het spel stond. En dat was gezien het puntenverlies van Gent en Anderlecht een vijfde plaats in de rangschikking. De Kanaries deden wat ze moeten doen. Ze wonnen. Met 4-1. En stuurden de Panda’s met een kater terug naar de Oostkantons.

Nochtans liep de match moeilijker dan de uitslag laat vermoeden. Want al na negen minuten moesten de kanaries een achterstand ophalen. Dat lukte nog voor rust. Maar na de pauze kwam Eupen weer sterk opzetten en was het voor onze kanaries even standhouden. Boli kende echter een begenadigde dag en deed met twee doelpunten de tegenstrever,die het de week voordien nog Anderlecht had moeilijk gemaakt, helemaal dood.

Marc Brys glunderde na de match maar hield de voetjes op de grond. “We gaan niet dagdromen. Goed, we staan nu op een mooie vijfde plaats. En die smaakt naar meer. Vanuit die luxepositie gaan we ons vel nu zo duur mogelijk trachten te verkopen. We hebben ??n groot voordeel ten opzichte van onze concurrenten Gent en Anderlecht. Voor ons mag alles maar moet niks. Voor hen is het van moeten. Dat is een geheel andere insteek die wel ’s een belangrijke rol zou kunnen spelen.”