Truineer Nieuws melden?

Stad geeft kortingsbonnen om katten te steriliseren

Om de (zwerf)kattenpopulatie in te dijken is het heel belangrijk dat katteneigenaars hun huiskat tijdig laten steriliseren/castreren.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

Kortingsbon
De stad Sint-Truiden stelt, binnen de perken van het beschikbare budget, voor haar inwoners kortingsbonnen ter beschikking, die kunnen gebruikt worden voor de sterilisatie van huiskatten bij een Limburgse dierenarts. Deze bon (maximaal 1 per gezin) kan vanaf 14 februari afgehaald worden bij het stadsloket in het stadskantoor en kan tot en met 28 september gebruikt worden bij een dierenarts in Limburg.

Zwerfkatten
De stad Sint-Truiden wil de zwerfkattenpopulatie op een diervriendelijke en effectieve manier beheersbaar maken. De methode hiervoor is: vangen, steriel maken en terugplaatsen. De stad heeft daarom een overeenkomst gesloten met het dierenasiel van Sint-Truiden. Zijn er zwerfkatten in je buurt? Geef je naam, adres en e-mail door aan info.milieu@sint-truiden.be. Zij verwittigen het dierenasiel.

Meer info
Milieu
T 011 70 15 30
info.milieu@sint-truiden.be