Truineer Nieuws melden?

Spinning voor 60+

Wil je als 60-plusser meer bewegen? Of ben je al een bezige bij en kan je nog een extra activiteit aan? Dan is onze spinning voor senioren een leuk en goed idee, zeker voor je gezondheid. Tijdens het spinnen fiets je op muziek en dat op je eigen niveau en onder leiding van een ervaren instructeur.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

Dankzij spinning blijf je langer zelfstandig. Bovendien is het een heel goed middel tegen allerlei ziekten. Wist je dat je spierkracht vanaf 30 jaar jaarlijks met 1% afneemt? Vanaf 70 jaar versnelt dat proces zelfs tot 3,5% per jaar. Meer bewegen zorgt voor een positief effect op die jaarlijkse spierafname.

De lessen vinden plaats op dinsdag en donderdag in Concourse Sportscenter (Stationsstraat 63) en duren een uur. Er zijn telkens 2 lessen: van 9u30 tot 10u30 en van 10u30 tot 11u30.

Prijs: 6 euro (verzekering, begeleiding en sauna inbegrepen)

Inschrijven? Haal eerst je gratis seniorenpas bij de dienst Sport, Olympialaan 10. Daarna kan je een zitje op de spinningfiets reserveren bij Concourse door te bellen naar het nummer 011 67 35 79.

**Meer info
**Sport
T 011 70 17 70
info.sport@sint-truiden.be